Solibri User Day 2022 in Japan

Solibri User Day 2022 in Japan

Afgelopen week mocht Robin opnieuw een bezoek brengen aan Tokyo, ter ere van de Japanse Solibri User Day 2022. Een event voor bestaande en potentiële klanten, over de inzet van Solibri en de laatste ontwikkelingen. Tezamen met Ville (CEO) en Lauri (Customer Succes Manager), reisden zij af naar Tokyo.

Robin: "De unieke relatie met Japan is ontstaan tijdens een Solibri gebruikersevent in 2018, waarbij ik kennis maakte met Graphisoft Japan (lokale reseller en trainers van Archicad & Solibri) en hun grootste klant Takenaka. Nadat ik in 2019 was uitgenodigd voor de User Day destijds, kwam er opnieuw een verzoek vanuit Graphisoft Japan & Takenaka voor 'Robin-San'. 

Mijn presentatie had als titel: 'How we support the construction market to Start, Grow and Excel with Solibri and Data Validation?' Hierin werd er aandacht gegeven aan de implementatie- en trainingsaanpak van Based, ter inspiratie. 

Onze rol als consultant & trainer is relatief onbekend in Japan. Trainingen worden bijv. veel intern georganiseerd, al komt er steeds meer aandacht voor leren en verandermanagement op de werkvloer. Op basis van Europese werkmethodieken, heb ik aandacht gevraagd voor de BIM Basis ILS (Basic IDM), welke Graphisoft Japan ook lokaal ter beschikking heeft gesteld. De vertaalde BCF communicatie methodiek is daar dit jaar aan toegevoegd. 

Het event vond plaats naast de Kanda-Myojin Shrine, wat de Japanse beleving helemaal compleet maakte. 

Naast de Solibri User Day, stond er ook een workshop gepland voor het enthousiaste BIS-team (BIM-coördinatoren team) van Takenaka. Tijdens deze workshop doken we in specifiekere processen en behandelden we uitgebreid de inzet van Classificaties. 

Het was een unieke ervaring, waar de taalbarrière best uitdagend kon zijn. Graag bedank ik het team van Graphisoft Japan met in het bijzonder Tatsuro Kawai, voor de uitnodiging en de goede zorgen. We blijven online als sparringspartner in beeld en ik kijk uit naar een volgende gelegenheid om elkaar persoonlijk te ontmoeten."