Solibri en Based gaan strategisch partnerschap aan in Nederland

Solibri en Based gaan strategisch partnerschap aan in Nederland

Solibri en Based zijn een strategisch partnerschap aangegaan waarbij Based het directe aanspreekpunt wordt voor Solibri's training-, implementatie- en adviesdiensten aan nieuwe en huidige klanten in Nederland. Based is al jaren een actieve gebruiker en ambassadeur van de Solibri software en werd in 2020 de enige Solibri Certified Trainingsprovider van Nederland. Mede daardoor werd Based gezien als de ideale kandidaat voor dit partnership.

PERFECTE PARTNER VOOR SOLIBRI 

René Worms, algemeen directeur van Solibri NL: “Het team van Based is deskundig en heeft ruime ervaring in het transformeren van organisaties en het daadwerkelijk toepassen van Digitaal Bouwen. Dat, in combinatie met hun Solibri-vaardigheden maakt hen de perfecte partner waarmee we nauw kunnen samenwerken om onze producten en dienstverlening nu en in de toekomst voortdurend te verbeteren.”


UNIEKE WERKMETHODIEK

“We zien Solibri als een van de krachtigste tools voor datavalidatie en coördinatie,” voegt Marcel van Bavel, mede-eigenaar van Based toe. “Vanuit onze rol als onafhankelijk BIM-consultant hebben we aanvullend hierop een beproefde aanpak en werkmethode ontwikkeld, gebaseerd op jarenlange ervaring. We redeneren niet vanuit tools en functionaliteit, maar richten ons voornamelijk op het verhogen van de klantwaarde van onze opdrachtgevers. We zijn trots op onze relatie met Solibri en de strategische samenwerking die hieruit is ontstaan.”

Robin Kramer, consultant en trainer van Based vult aan: “In onze trainingen en begeleiding behandelen we niet ieder specifiek knopje, maar implementeren we een beproefde werkmethodiek. Basisvaardigheden komen vanzelfsprekend aan bod, maar onze klanten bewust bekwaam maken in het werken met digitaal bouwen staat centraal. Wanneer men dit gedachtegoed omarmt, komt de stap naar het toepassen van de laatste mogelijkheden zoals Autorun en API’s vanzelf.”

GRATIS SOLIBRI EXTENSIE BIM BASIS-ILS VERSIE 2

Om de strategische samenwerking te bekrachtigen, heeft Based een gratis Solibri-extensie ontwikkeld voor de BIM Basis ILS-versie 2. Een laagdrempelige modelcontrole waarin de Based-aanpak nauw verweven zit. Deze extensie zal op korte termijn worden gelanceerd. En dit is pas het begin, er staat nog veel meer moois te gebeuren.

Meer informatie over Solibri op https://www.solibri.com

----

OVER SOLIBRI

Solibri is internationaal marktleider in BIM Kwaliteitsborging en Kwaliteitscontrole. Het bedrijf biedt out of the box tools voor BIM-validatie, conformiteitscontrole, coördinatie van ontwerpprocessen, ontwerpbeoordeling, analyses en code checking. De missie van Solibri is het ontwikkelen en op de markt brengen van kwaliteitsborging-oplossingen die de kwaliteit van op BIM gebaseerde ontwerpen verbeteren en het gehele ontwerp- en bouwproces productiever en kostenefficiënter maken. Tot de klanten van Solibri behoren grote ontwikkelaars, bouwbedrijven, architecten en ingenieursbureaus in meer dan 70 landen. Solibri maakt deel uit van de Nemestchek Group.

OVER DE NEMETSCHEK GROUP

De Nemetschek Group is een pionier op het gebied van digitale transformatie in de AEC-industrie. Met haar intelligente softwareoplossingen dekt het bedrijf de volledige levenscyclus van bouw- en infrastructuurprojecten en begeleidt ze haar klanten naar de toekomst van de digitalisering. Als een van de toonaangevende ondernemingsgroepen wereldwijd verhoogt de Nemetschek Group de kwaliteit in het bouwproces en verbetert zij de digitale workflow van iedereen die bij het bouwproces betrokken is. Dit maakt het mogelijk om gebouwen te ontwerpen, te bouwen en te beheren met een grotere efficiëntie, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid op het gebied van grondstoffen. De nadruk ligt op het gebruik van open standaarden (Open BIM). De portefeuille van de Nemetschek Group omvat tevens digitale oplossingen voor visualisatie, 3D-modellering en animatie. De innovatieve producten van de 15 merken van de Nemetschek Group in de vier klantgerichte segmenten worden wereldwijd door ongeveer zes miljoen gebruikers gebruikt. De Nemetschek Group werd in 1963 door Prof. Georg Nemetschek opgericht en heeft vandaag meer dan 3.000 experts in dienst.

OVER BASED

Based is een onafhankelijk consultancybureau met jarenlange kennis van en ervaring in BIM, Linked Data, Assetmanagement en meer. Gedreven door technologie, maar handelend vanuit de overtuiging dat digitalisatie meer is dan dat, focust Based zich vooral ook op de strategische, procesmatige en menselijke kant van een organisatie. Hierbij wordt niet geredeneerd vanuit tools en functionaliteit, maar vanuit implementatie, proces en meerwaarde. Met (strategisch) advies, praktische tools en doelgerichte implementatie, gebaseerd op 3 pijlers – datastrategie, innovatief informatiemanagement & digitaal assetmanagement – bereidt Based zijn klanten voor op de digitale toekomst. Meer informatie: www.based.co.nl.

Terug naar onze hoofdpagina